Și anul acesta am petrecut un Crăciun de poveste la Oxigen Sport! Cu mic cu mare ne-am pregătit să-l întâmpinăm pe Moșu’ cu se cuvine.

Am pregătit decorațiuni deosebite la Atelierele Creative de Crăciun. Cei mici au lucrat clopoței, globulețe, brăduți pe care să-i agățăm în pomul de Crăciun, au făcut și felicitări pe care să le trimită celor dragi.

Nu am uitat că sunt pe lume și oameni mai puțin norocoși decât noi. Asftel, copiii înscriși în programul de dezvoltare personală ACADEMICA 1016 au organizat anul acesta un Concert Caritabil de Crăciun la Biserica Olari, luni 15 decembrie. Concertul a fost susținut de copiii care frecventează cursurile de pian la Oxigen Sport și de grupul Crinoel care a prezentat un colaj de colinde la pian și vioară sub îndrumarea doamnei profesoare Cristina Carolina Popa. Scopul Concertului Caritabil a fost întâlnirea dintre copiii de la Oxigen Sport și un grup de copiii din cadrul DGASPC Sector 2. Pentru aceștia, copiii clubului nostru coordonați de grupul de lucru ACADEMICA (Maria Burlacu, Mălina Lanbă – eleve în clasa aV-a și Bianca Sora – elevă în clasa a VIII-a) au strâns donații constând în haine, încălțăminte și jucării, dăruindu-le copiilor instituționalizați. Concertul a fost urmat de împodobirea bradului la biserica Olari, întregul eveniment făcând ca inimile a peste 40 de ascultători, părinți și copii să tresară și să vibreze laolaltă. Tot cu prilejul Concertului Caritabil, Biserica Olari a inițiat acțiunea Prietenul meu de la Olari, proiect prin care copiii și tinerii prezenți sunt încurajați să citească și să păstreze legătura cu prietenii lor din cadrul DGASPC Sector 2, într-un ambițios schimb de scrisori pe marginea lecturilor copilăriei și a sărbătorilor ce urmează. Cel mai lung și mai fructuos schimb de corespondență urmează a fi premiat printr-o excursie intitulată Pe urmele Olarilor  ce se va organiza, sperăm noi, în jurul sărbătorii Rusaliilor, până atunci copiii fiind încurajați să citească, să vină la biserică și să păstreze legătura cu prietenii câștigați din familia Bisericii Olari.